• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 27 річниця виводу радянських військ з Афганістану

27 річниця виводу радянських військ з Афганістану

2016-02-15

/Files/images/32575369_Afgan.jpg

Лютий… Пам’ятна дата…Виставка цікавих експонатів, блакитний берет до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-річниці виведення радянських військ із Афганістану.12 лютого 2016 року у Будинку культури с.Михайлівки в бібліотеці був проведений вечір присвячений пам’яті Владислава Яременка «Він згорів у полум’ї Афгана…» Зі сльозами на очах згадували односельці Владислава. Звучали пісні та вірші у виконанні директора ККЗ Чистоклет М.О. Про сонячне дитинство і долю батьків розповідала завідуюча бібліотекою Сиса Т.Г., а її розповідь доповнила Вергун Л.О. світлинами дитячих фотографій Влада. Торкаєшся до його фото, потертих часом грамот, листів… І не схожа на інших яскрава доля просто обпалює душу спогадами… Можливо, це гіркота рано обірваного юного життя, а можливо особлива стрімкість метеоритного поклику самопожертви для щастя інших…А коли зустрічаєшся із поглядом вічно 20-річного Влада на фото, то розумієш, що час не володар людській пам’яті.

15 лютого 2016 року на території Михайлівської ради був проведений траурний мітинг до Дня виведення радянських військ із Афганістану. У центрі села серед ялинок та притихлих дерев спочиває вічним сном один із мужніх синів села Михайлівки – Владислав Яременко. Відкрив мітинг сільський голова Загній А.В.. До його привітань приєдналися депутат обласної ради Мухтаров Г.А. та депутат районної ради Ткач В.М., представник райдержадміністрації Омелян Г.А. і воїн-інтернаціоналіст Білик В.П. Жителі села, учні школи, представники влади зібралися, щоб віддати належну пам’ять полеглому та вшанувати мужність живих. Воїни-інтернаціоналісти Комісар М.О., Шляховий С.В., Кобзар В.В., Мусієнко В.М. и Лях С.Г. об’єднані військовим побратимством, обов’язком вслухалися у щирі слова подяки і побажання миру і спокою, здоров’я, довгих років життя. І лягають квіти на холодний граніт червоними іскрами…

Школярі струнко стоять на лінійці Мужності і Пам’яті. Затамувавши подих дивляться кінохроніку «афганської війни», альбом воїнів спецпризначення, де служив сержант Яременко В.О.Ґ., слухають пісні тих років.Метроном відраховує секунди хвилини мовчання, закарбовуючи страшні цифри втрат 1979-1989рр. Фільм «Чорна акула» не залишив нікого спокійним і ще довго лунає схвильоване обговорення мужності і сміливості воїнів мирними шкільними коридорами.

Хай ця війна залишиться тільки на дитячих малюнках виставки «Афган» і не затьмарить більше пекучим болем «Нагороджений посмертно».

Кiлькiсть переглядiв: 312

Коментарi